Το κρέας θεωρείται κύριο συστατικό της διατροφής μας. Αποτελεί βασική πηγή Σιδήρου και Πρωτεϊνών, ενώ περιέχει απαραίτητα Αμινοξέα αλλά και σημαντικές ποσότητες Βιταμίνης Β12, ενισχύοντας τον οργανισμό.
Συνιστάται για όλες τις ηλικίες και ειδικά όσοι ασχολούνται με βαριές χειρωνακτικές εργασίες, με τον αθλητισμό ή είναι σε ανάρρωση, έχουν καθημερινή ανάγκη για κατανάλωση κρέατος.
Το κρέας, αντίθετα απ’ ότι πιστεύεται, είναι εύπεπτη τροφή, καθώς το 96% από τα συστατικά του προσβάλλονται από τα πεπτικά υγρά και αφομοιώνονται από τον οργανισμό.
Επιπλέον, όταν το κρέας δεν περιέχει λίπος είναι η μοναδική τροφή που μπορεί να προλάβει ή να περιορίσει την παχυσαρκία χωρίς να βλάψει την υγεία μας.
Οι πρωτεΐνες του κρέατος είναι ιδανικές, γιατί περιέχουν όλα τα ουσιώδη αμινοξέα, απαραίτητα στην ανάπλαση των κυττάρων, ενώ, σαν τροφή, το κρέας έχει υψηλή αποδοτικότητα σε ενέργεια.
Πειράματα με δυναμόμετρο έχουν δείξει ότι η μυϊκή ενέργεια και η δραστηριότητα αυξάνονται ύστερα από ένα γεύμα με κρέας και είναι γνωστό ότι όλοι οι κρεατοφάγοι λαοί, εκτός από την καλύτερη σωματική διάπλαση, έχουν μεγαλύτερη φυσική αντοχή και απόδοση εργασίας.
Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι εφάμιλλα με τα νωπά, με την προϋπόθεση ότι έχουν καταψυχθεί άμεσα και σωστά και δεν έχουν αποψυχθεί καθόλου στα ενδιάμεσα στάδια της διακίνησής τους, μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή. Με άλλα λόγια, να έχει διατηρηθεί απόλυτα η αλυσίδα ψύξης
Εγγυάται υψηλή διαθρεπτική αξία και άριστο γευστικό αποτέλεσμα.
Επιπλέον εγγυάται και άλλα πλεονεκτήματα όπως
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρησιμοποιούμε μόνο την ποσότητα που χρειαζόμαστε κάθε φορά, χωρίς να πετάμε νωπά προϊόντα που έχουν χαλάσει. Έτσι, αποφεύγουμε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πριν το μαγείρεμα (καθαρισμός, κοπή) . Με αυτόν τον τρόπο, μαγειρεύουμε οικονομικά
.
ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ
Έχουμε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή μας τρόφιμα έτοιμα για μαγείρεμα. Έτσι, μαγειρεύουμε εύκολα και γρήγορα
ΓΕΥΣΗ
Μέσω της κατάψυξης, τα τρόφιμα διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση τους. Έτσι, τρώμε γευστικά και απολαυστικά.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ
Τα αποψυγμένα τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται το αργότερο εντός 48 ωρών.
Απαγορεύεται η επανακατάψυξη των αποψυγμένων τροφίμων.